מתכון מוצלח ...
מצרכים:
מלפפוני בלאדי קטנים וטריים
מים מינרלים או מסוננים' לכיסוי מלא של המלפפונים ותכולת הכלי.
1-2 כפות מלח גס לכל ליטר מים ששמתם (או כפית מלח לכל כוס מים)
לימון, סלרי, שמיר ושום.
אופן ההכנה:
המלפפונים:
שוטפים היטב את המלפפונים במים ומסירים את כל הפרח שרואים עליהם. מומלץ גם להסיר את קצוות המלפפונים (בפרח יש אנזימים וחיידקים שעלולים להרוס את ההתססה).
מי מלח:
מערבבים את המים והמלח עד שהמלח מתמוסס לחלוטין בנוזל. אם משתמשים במלח גס, מערבבים את המלח עם 1/2 ליטר מים חמים ואז מוסיפים 1/2 ליטר מים קרים, כדי שהמים שיוצקים על המלפפונים יהיו פושרים.
שימור בקדירת ההתססה:
שמים את המלפפונים בקדירת ההתססה כך שיגיעו ל3/4 גובה.
אם שמים תוספות שונות, מפזרים אותן בין המלפפונים בשכבות.
מניחים מעל המלפפונים את המשקולות שבאות עם הקדירה.
יוצקים מעל תערובת מים ומלח עד לכיסוי המשקולות. חשוב: כל תכולת הקדירה חייבת להיות מכוסה בנוזל, אסור שיהיה מגע עם האוויר.
סוגרים את מכסה הקדירה וממלאים את התעלה המקיפה במים.
משאירים במקום קריר ומוצל בבית. בחורף 6 ימים, בקיץ 4 ימים.
כל יום מסתכלים על התעלה ואם רואים שמפלס המים מתחיל לרדת – מוסיפים עוד למילוי.
אחרי שמוכן, מעבירים לקופסה ושומרים בקירור עם נוזלי ההתססה.
שימו לב: ייתכן ותראו שכבת קצף לבנה כשתפתחו את הקדירה, אם מריח טוב זה בסדר, פשוט מסירים אותה.
נשמר במקרר חודשיים ויותר.
מה נפח הקדרה שבתמונה? תודה (: